ترمیم فرش چطور انجام می‌شود؟

ساخت وبلاگ

قاليشويي مشهد  برای نوسازی فرش به وسایلی از پاراگراف چاقوی بافت، نخ و سوزن، پرچم، موم، انبردست، کلاف‌های هم‌فرآورده فرش و انگشتانه نیاز میباشد. در رفوگری فرش در آغاز فرش شسته گردیده و آن‌گاه گره‌های زخم‌چشم باقی مانده با سوزن و پرچم از فرش غیر وابسته میشود. در‌حالتی که بخش جراحت‌چشم پهناور باشد آن را در فریم چوبی قرار داده و بعد تارکشی و گره‌زنی انجام می شود تا فرش به شرایط پیشین خویش گشوده گردد. برای رفع پیچ‌خوردگی و چروک، فرش را با نوارهایی از پشت سفت کرده و فرش را به موقعیت استاندارد گشوده می‌گردانند.

ترمیم فرش چطور انجام می شود؟

هر دسته زخم‌دیدگی که به پرزها، چله یا این که پودهای فرش زخم بزند مانند دررفتگی، پوسیدگی، فرسودگی، بیدزدگی، پاره گی، سوختگی و رنگ‌پریدگی نیاز به ترمیم به طرز مطلوب خویش دارااست. برای دررفتگی چله و زخم عمیق به پودها طرز‌های تخصصی‌تری موجود هست اما جراحت دیدن پرزها با گره زدن دوباره رفع می شود.

مزایا رفوگری فرش
رفو فرش و بازسازی آن منجر می شود فرشی که در هم اکنون فنا و از در میان رفتن میباشد احیا گردیده و خیر صرفا قیمت دنیوی آن گشوده گردانده میشود بلکه قیمت معنوی و تاریخی و هنری آن نیز محافظت و مراقبت شود. فرش هنر دست میباشد و مراقبت گونه های و طرح‌های کهن آن بخشی از روند محافظت مورخ هنر کشور ایران محسوب میشود.

معایب رفوگری فرش
گهگاه هزینه‌های رفوگری فرش بسیار بالا میباشد و ممکن میباشد به لحاظ اشخاص این مسئله مقرون به صرفه نباشد، رفو به طریق‌های سطحی مانند رنگ‌آمیزی با ماژیک موقت میباشد و مجدد رنگ‌پریدگی پیدا میشود. ترمیم فرش ممکن میباشد سبب شود بها واقعی فرش کمتر شود، فرش دستباف ترمیم نشده بها بالاتری دارااست. این کار همچون نوسازی بقیه شی ءها تاریخی و هنری گرانبها میباشد و فعالیتی هنری، پژوهشی و در حوزه به جا مانده فرهنگی تلقی می شود.

مقالات مرتبط با قالیشویی...
ما را در سایت مقالات مرتبط با قالیشویی دنبال می کنید

برچسب : قاليشويي مشهد , نویسنده : عباسی ghods1 بازدید : 62 تاريخ : شنبه 16 فروردين 1399 ساعت: 17:09